voetbalzone

Neeskens komend seizoen aan de slag in Zuid-Afrikaanse hoofdstad

Peter Nusselder28 jun 2011, 13:05
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2011, 13:05
Advertentie

Mamelodi Sundowns heeft Johan Neeskens vastgelegd als nieuwe coach. De Nederlandse oefenmeester wordt de opvolger van interim-trainer Ian Gorowa. Dit heeft de club uit Zuid-Afrika dinsdag bekendgemaakt. Neeskens was eerder onder meer trainer van NEC en Nederland B.

/

Patrice Motsepe, eigenaar en voorzitter van de club uit Pretoria, is blij met de komst van de 59-jarige Nederlander. “Hij heeft gewerkt met een van de meest gerespecteerde trainers ter wereld”, doelt Motsepe op Guus Hiddink. Neeskens was de assistent van zijn landgenoot toen deze bondscoach was van het Nederlands elftal (op het WK in 1998) en van Australië (op het WK in 2006).

“Daarnaast is het belangrijk voor ons dat hij gepassioneerd werkt met jeugd”, vervolgt de preses. “Het is absoluut noodzakelijk dat we investeren in onze opleiding.” In het seizoen 2009/10 was Neeskens bij Galatasaray de rechterhand van Frank Rijkaard, met wie hij eerder samenwerkte bij Barcelona. In Nederland stond de 49-voudig international op eigen benen als coach van NEC en het nationale B-elftal.

Bezig met laden …