voetbalzone

Negatief record voor Huntelaar: 'Hij staat niet meer op de lijst'

Bart Kruyt14 sep 2015, 07:10
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2015, 07:10
Advertentie

Klaas-Jan Huntelaar werd zondag de matchwinner bij het duel tussen Schalke 04 en FSV Mainz 05, maar miste eerder in de wedstrijd een strafschop. Daarmee evenaarde hij een negatief Bundesliga-record: Huntelaar heeft nu vier penalty’s op rij in de Bundesliga gemist. Harry Decheiver, Bruno Labbadia, ex-Feyenoorder Nuri Sahin en ex-Ajacied Marko Pantelic deden dat eerder.

voetbalzone

André Breitenreiter, de coach van Schalke, komt nu met een ‘penaltyverbod’ voor zijn spits: “Voor Huntelaar is het voorlopig zijn laatste strafschop geweest", zei Breitenreiter tegen BILD. “ Bij de volgende gelegenheid kiezen we natuurlijk voor iemand anders. Wanneer Huntelaar zich honderd procent zeker voelt, komt hij misschien nog wel eens aan de beurt. Maar na deze wedstrijd staat hij zeker niet meer op de lijst."

In de tweede helft maakte Huntelaar zoals gezegd alsnog de winnende. “Ik was na het doelpunt ook erg opgelucht, vooral omdat ik die penalty gemist had”, zei de spits op de website van Schalke. Hij vierde zijn doelpunt met een karatetrap tegen de cornervlag: “Die heeft het helaas niet overleefd. Ik ben ertegenaan gesprongen. En toen hij op de grond lag, geloof ik nog een keer. De kapotte cornervlag neem ik mee naar huis. Ik heb daar een klein museum, daar past hij goed in.”

Bezig met laden …