voetbalzone

Negatieve balans Glasgow Rangers bij Aberdeen houdt aan

Daniel Cabot Kerkdijk28 nov 2009, 15:04
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2009, 15:04
Advertentie

Glasgow Rangers heeft aartsrivaal Celtic de ideale mogelijkheid gegeven weer aan kop te gaan in de Schotse Premier League. De ploeg van Walter Smith, die afgelopen week in de Champions League tegen VfB Stuttgart wederom onderuit ging, verloor zaterdagmiddag op bezoek bij Aberdeen met minimaal verschil: 1-0. Celtic komt later op de dag in actie tegen St.Mirren.

De nederlaag op Pittodrie komt statistisch gezien niet als een verrassing. The Dons verloren slechts één van de laatste negen ontmoetingen met het bezoek uit Glasgow. Na zeventien minuten spelen viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Met een uitstekende afwerking verzogde Lee Miller op aangeven van Michael Paton de winnende treffer in de Granite City.

Het laatste half uur stond Aberdeen wel met tien man op het veld. Hoofdtrainer Mark McGhee zag hoe zijn aanvoerder een tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Steven Naismith. Rangers speelde in de slotfase volop op de aanval, maar Aberdeen slaagde er in drie punten over de streep te trekken. Ondanks de overwinning blijft de ploeg op een zesde plaats staan.

Bezig met laden …