Negen man FC Porto schakelen titelhouder Sporting uit

10 nov 2008, 07:00
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2008, 07:00
FC Porto heeft zich zondagavond laat in Lissabon op wonderbaarlijke wijze weten te plaatsen voor de achtste finales van de Portugese beker. Titelverdediger Sporting Portugal slaagde er in de reguliere speeltijd, die in 1-1 eindigde, niet in om van een rood getinte tegenstander te winnen en ging in de strafschoppenserie ten onder.

Na een half uur spelen opende Liedson met een rake kopbal de score, nadat Fernando er niet in was geslaagd om een tegenaanval goed weg te werken. Een krachtig schot van de Braziliaan Hulk bracht FC Porto een kwartier na rust weer langszij. In het restant van het tweede bedrijf zagen zowel Marco Caneira (Sporting) als Pedro Emanuel (FC Porto) hun tweede gele kaart en mochten zij de kleedkamers opzoeken.

In de extra tijd was de onderlinge strijd op het scherp van de snede. Hulk kreeg zijn tweede gele kaart en liet zijn ploeg met negen man achter. In de laatste minuut dwong zijn doelman Helton hoogstpersoonlijk een strafschoppenserie af door een penalty van Abel te keren. Vervolgens namen de bezoekers de strafschoppen beter: 5-4.