voetbalzone

Negen nederlagen op rij kosten Winter de kop bij Canadese werkgever

Matthijs van Laar07 jun 2012, 19:39
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2012, 19:39
Advertentie
/

Aron Winter vertrekt per direct bij FC Toronto. De club draagt de tegenvallende resultaten aan als belangrijkste reden van de scheiding. De Canadese club ging liefst negen keer op rij onderuit in de Major League Soccer en boekte onlangs pas het eerste succes van het seizoen.

“In samenspraak met Aron Winter hebben wij besloten dat we uit elkaar gaan”, zo luidt de verklaring op de website van FC Toronto. “Het was een heel moeilijke beslissing voor beide partijen, maar we geloven dat dit het beste is voor de club. We zijn Winter erg dankbaar voor het werk dat hij heeft geleverd. FC Toronto heeft onder zijn hoede progressie geboekt, maar dat heeft zich helaas niet altijd vertaald in resultaten op het veld en in de ranglijsten.”

Winter verzamelde met zijn ploeg uit tien duels in de MLS als gezegd slechts drie punten, al was hij in eigen land wel succesvol. Onlangs veroverde FC Toronto namelijk het Canadese kampioenschap door in de finale af te rekenen met Vancouver Whitecaps. De voormalig Oranje-international stond sinds januari 2011 aan het roer bij FC Toronto. Hij wordt opgevolgd door de Engelsman Paul Mariner, die al bij de club werkzaam was als hoofd jeugdopleidingen.

Bezig met laden …