voetbalzone

Negenvoudig international Wilkie (29) stopt wegens knieblessure

Robert Smid03 apr 2010, 12:46
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2010, 12:46
Advertentie

Lee Wilkie heeft een punt achter zijn loopbaan als voetballer gezet. De 29-jarige aanvoerder van Dundee United heeft te horen gekregen dat zijn fysieke gesteldheid het hem niet meer toelaat om op profniveau te voetballen. De medici rondom de verdediger hebben hem geadviseerd per direct zijn kicksen aan de wilgen te hangen.

De negenvoudig Schots international onderging de afgelopen maanden een serie aan operaties om het euvel aan zijn knie te verhelpen. Het bood echter geen uitkomst. “Dit is een geweldige klap, zowel voor Lee als voor de club”, zo stelde Dundee-manager Peter Houston tegenover BBC. “Hij was absoluut één van de beste centrale verdedigers van Schotland.”

Wilkie, die op 20 april de leeftijd van 30 jaar zal bereiken, begon zijn carrière bij Dundee. Bij die club werd hij verschillende malen uitgeleend. In 2006 maakte de verdediger de overstap naar aartsrivaal Dundee United, waar hij een vaste waarde zou worden. Eerder had hij toen al zijn debuut voor het Schotse elftal gemaakt.

Bezig met laden …