voetbalzone

Neill: 'Dit is een klap, we hebben verloren van een zeer sterk Duitsland'

Bart Kruyt14 jun 2010, 07:33
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 07:33
Advertentie

Australië had absoluut meer verwacht van de start van het WK. De ploeg van Pim Verbeek begon vol goede moed aan het toernooi, maar werd met de neus op de feiten gedrukt door een veel sterker Duitsland, dat uiteindelijk met 4-0 won. “We moeten positief blijven en geloven dat we de volgende twee wedstrijden winnen”, zei Lucas Neill.

/

De aanvoerder van The Socceroos stond negentig minuten op het veld en kon Miroslav Klose en co niet van het scoren afhouden. Bovendien kreeg Tim Cahill rood: hij zal er in de volgende groepswedstrijd. “Voor andere spelers is dat een kans om zich in het team te spelen”, zei Neill. “Dit is een klap, we hebben verloren van een zeer sterk Duitsland. Maar we moeten verder.”

Duitsland eindigde uiteindelijk op vier treffers, maar had gemakkelijk nog vaker kunnen scoren. “We zijn helemaal gesloopt”, legde Craig Moore de pijn na de nederlaag uit. “We zijn aanwezig op een groot toernooi en willen onze familie en vrienden trots maken, maar we waren geen partij voor Duitsland. Dit is pijnlijk, maar we moeten ons herpakken. De sfeer in de groep is nog altijd goed.”

Bezig met laden …