voetbalzone

Neill vindt dat Australië Egyptische 'verstoringstrucjes' moet leren

Bart Kruyt17 nov 2010, 07:49
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 07:49
Advertentie

Lucas Neill baalt in Egypte. De aanvoerder van de Australische ploeg is met zijn ploeggenoten in Cairo voor een vriendschappelijke interland met het Afrikaanse land, waar men niet echt meewerkt. De tocht naar het trainingsveld, die tien minuten zou moeten duren, duurde prompt een uur. “Wij moeten dit soort trucjes ook leren”, zei Neill.

/

Volgens de verdediger proberen de Egyptenaren Australië expres dwars te liggen. “Het zijn oude trucjes om de voorbereiding van een tegenstander te dwarsbomen, zodat je zelf met een voordeel de wedstrijd ingaat”, zei Neill. “Egypte wil deze wedstrijd natuurlijk winnen en wil daar blijkbaar veel voor doen. Dit was geen ongeluk, dit was zo bedoeld.”

Neill meent dat de Australiërs wel wat kunnen leren van de lange busrit. “Wij moeten dit soort trucjes ook leren”, zei de verdediger. “Als land zijn wij veel te vriendelijk en we moeten de rest van de wereld nu ook lastig gaan vallen met dit soort dingen. Je wilt het de tegenstander toch iets lastiger maken, maar wij Australiërs lijken daar te eerlijk voor te zijn.”

Bezig met laden …