voetbalzone

Nelemans en FC Eindhoven gaan na twaalf jaar uit elkaar

Bart Kruyt14 mei 2010, 08:05
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2010, 08:05
Advertentie

Tim Nelemans neemt na twaalf jaar afscheid van FC Eindhoven. De aanvaller beschikt over een aflopend contract en club en speler zijn het niet eens geworden over de voorwaarden voor een eventuele nieuwe verbintenis. “Het is zonde dat ik als Eindhovense jongen volgend jaar niet meer bij de club voetbal”, treurt Nelemans in het Eindhovens Dagblad.

Nadat Eindhoven de optie in het contract van Nelemans niet lichtte, konden de spits en de club het niet eens worden over de arbeidsvoorwaarden voor een vernieuwd contract. "Ik ben een wat oudere voetballer en wil wat zekerheid hebben", legt Nelemans zijn standpunten uit. "Dat de club de optie niet lichtte om financiële redenen kan ik wel begrijpen. Maar ik heb een goed seizoen gedraaid. Dan vind ik dat je als club daar wel iets tegenover mag zetten."

De 27-jarige aanvaller wilde voor twee jaar bijtekenen, maar kreeg een aanbieding voor slechts één seizoen. “Op persoonlijk vlak is het heel vervelend", aldus technisch manager Hans Smulders. "Ik ken Tim goed na al die jaren en we hebben goede gesprekken gevoerd, maar komen er niet uit. Dan is het een goed moment om uit elkaar te gaan.” Nelemans speelde 175 competitiewedstrijden voor Eindhoven, waarin hij 36 keer scoorde.

Bezig met laden …