Nelisse brengt Salzburg pas laat in veilige haven

30 nov 2008, 17:17
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2008, 17:17
Gemakkelijk ging het niet, maar Red Bull Salzburg heeft haar koppositie in de Oostenrijkse Bundesliga weten te behouden. De ploeg van Co Adriaanse worstelde lang met Mattersburg, dat het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder op het veld stond. De laagvlieger gaf de strijd pas laat op: 2-4.

De supporters van de thuisploeg konden ondanks de nederlaag trots zijn op hun ploeg. Mattersburg gaf dapper tegenstand aan Salzburg, dat niet lekker in haar vel zat en bij rust ook op achterstand stond. Bij het ingaan van de verplichte onderbreking stond Mattersburg al met een man minder op het veld. Ilco Naumoski had na een ruim half uur spelen zijn tweede gele kaart gezien en moest vertrekken.

Naumoski had eerder in het duel nog een strafschop benut, waardoor Mattersburg voor de tweede maal op voorsprong was gekomen. De vroege openingstreffer van Atan was al weggepoetst door topschutter Mark Janko, die voor rust geen manier zag om zijn tweede treffer te maken. Na de thee lukte dit wel. Eerst bracht Karel Pitak de score in evenwicht, vervolgens zette Janko de gasten op een voorsprong.

Mattersburg gaf de strijd echter niet op. Ondanks de man-minder-situatie bleef de ploeg geloven in een positief resultaat en Salzburg had geluk dat enkele pogingen geen doel troffen. In de slotfase bracht Robin Nelisse Salzburg in veilige haven door de 2-4 binnen te werken. Door de overwinning blijft de equipe van Adriaanse bovenaan staan.