voetbalzone

Nelisse heeft geen spijt van overgang naar Salzburg

23 mrt 2009, 08:03
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2009, 08:03
Advertentie
Na twaalf jaar in Nederland te hebben gevoetbald vond Robin Nelisse het afgelopen zomer, in combinatie met zijn transfervrije status, tijd voor een buitenlands avontuur. De tegenwoordig aanvaller van Red Bull Salzburg heeft nog geen spijt van zijn keuze. "Het is een hele goede keuze gebleken", zegt Nelisse in De Telegraaf.



"Ik vind dat ik het in Nederland vrij goed heb gedaan, maar als je bij een topclub in beeld wilt komen moet je als spits minimaal twintig doelpunten maken", licht de geboren Rotterdammer toe in de ochtendkrant. "Ik eindigde, als ik een goed seizoen draaide bij mijn vorige clubs AZ of FC Utrecht, rond de zestien treffers."

Zijn vertrek van FC Utrecht naar de huidige Oostenrijkse lijstaanvoerder was een weloverwogen keuze. "Ik wilde om de prijzen gaan spelen. Ik ken hoofdtrainer Co Adriaanse uit onze gezamenlijke tijd bij AZ en heb hem heel hoog zitten. Daarnaast maakte de club, waar alles perfect is georganiseerd, veel indruk op me. Ik hoef er ook niet omheen te draaien dat het financieel ook zeer interessant is."

"Red Bull is wereldwijd bekend. Dat merk je aan alles. Overal waar we komen worden we gevolgd door een promotieteam. Iets simpels als een fotosessie is hier vaak een spectaculaire gebeurtenis." Sportief zijn de verwachtingen van Nelisse helemaal uitgekomen. "We spelen aanvallend voetbal en staan bovenaan de ranglijst. Met Feyenoord ben ik kampioen geworden, maar ik vind dat ik te weinig speelde om het ook als mijn titel te beschouwen. Hier speel ik tot nu toe bijna alles en heb elf keer gescoord. Als we kampioen worden, beschouw ik het nu wél als mijn prijs."
Bezig met laden …