voetbalzone

'Nelisse in zee met Adriaanse, Opdam bijna'

20 mei 2008, 08:03
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2008, 08:03
Advertentie
Robin Nelisse vertrekt naar Red Bull Salzburg. Volgens de dinsdageditie van De Telegraaf heeft zaakwaarnemer Humprey Nijman maandag een akkoord bereikt voor drie jaar met de Oostenrijkse club van Co Adriaanse, waar de aanvaller van FC Utrecht onderhand ook al getekend heeft.

Het vertrek van Nelisse uit de Domstad stond al zo goed als vast. De dertigjarige spits legde een nieuwe aanbieding naast zich neer en onderhandelde met diverse clubs. Vanwege een aflopende verbintenis kon Nelisse transfervrij vertrekken.

Nelisse scoorde dit seizoen zestien keer in 33 competitiewedstrijden. En dat terwijl hij vorig seizoen nog een gebrek aan instelling werd verweten door de toenmalige trainer Foeke Booy. Onder Willem van Hanegem had Nelisse zijn basisplaats én zijn vorm terug.

Adriaanse wil ook Barry Opdam van AZ overnemen. De Alkmaarders vroegen volgens de ochtendkrant aanvankelijk meer dan twee miljoen euro en zijn inmiddels gezakt tot anderhalf miljoen. Red Bull heeft aangegeven dat het de linksbenige verdediger overneemt als de prijs zakt tot een getal van rond de zes cijfers.
Bezig met laden …