voetbalzone

Nelisse te spreken over Oostenrijks avontuur

10 okt 2008, 08:04
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2008, 08:04
Advertentie
Robin Nelissse dubde afgelopen zomer of zijn toekomst in of buiten Utrecht lag, maar de aanvaller koos uiteindelijk voor een avontuur over de grens. Inmiddels heeft de lange aanvaller bij Red Bull Salzburg zijn draai gevonden. Alleen de Europese aspiraties kunnen voorlopig door de Oostenrijkers in de kast worden gezet.

"Ik had toch zeventien jaar in Nederland gespeeld, was toe aan iets anders", vertelt Nelisse vrijdag in AD/Sportwereld. "Toen Red Bull kwam had ik vrij snel het goede gevoel. Een ander land, een andere club. Daar was ik gewoon ook wel aan toe."

"Ik wilde het gewoon eens meemaken om voor de landstitel te spelen, en regelmatig Europa in te gaan", stelt Nelisse. "Wat Europees voetbal betreft hadden we flink wat pech. Nadat we de voorrondes overleefden stuitten we meteen op de beste opponent die we maar hadden kunnen treffen. Volgend jaar treffen we het hopelijk beter."

In de eerste ronde van de UEFA Cup was Sevilla over twee duels te sterk. In de heenwedstrijd waren de Andalusiërs met 2-0 te sterk, en die prestatie werd op Oostenrijkse bodem herhaald. "Het niveau in Oostenrijk is goed. We spelen eigenlijk zoals ik dat bij FC Utrecht gewend ben, met voor mij als ik in de basis sta een plek als diepste spits. De drie topclubs spelen aanvallend voetbal, daaronder ligt dat helaas wat anders en is het voetbal alleen op verdedigen gericht. Erg verdedigend zelfs."

Nelisse (30) maakte vorig seizoen zestien doelpunten voor FC Utrecht en is ook dit seizoen op dreef. In de Oostenrijkse Bundesliga staat de teller inmiddels op vijf treffers. Daarmee vormt hij samen met Marc Janko, die tien keer scoorde, een goed duo. In de UEFA Cup scoorde Nelisse één keer tegen FC Banants uit Armenië.
Bezig met laden …