voetbalzone

Nelsen: ‘Men beseft dat Nieuw-Zeeland ergens toe in staat is’

Erik van Dam01 jun 2010, 17:04
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2010, 17:04
Advertentie

Na enkele goede resultaten in oefenduels, doet het gros van de voetballiefhebbers niet meer lacherig over de aanwezigheid van Nieuw-Zeeland op het WK dat vanaf deze maand in Zuid-Afrika wordt gespeeld. Aanvoerder Ryan Nelsen (32) van De Kiwi's waakt echter voor euforie. Zijn team, zo zegt de verdediger, is er nog lang niet.

/

"We hoopten op een rol als underdog. Maar ik merk dat mensen ons serieuzer nemen naar aanleiding van onze recente prestaties", zegt Nelsen op de website van wereldvoetbalbond FIFA. "De enigen die aanvankelijk leken te beseffen dat we een goed team hebben, waren de spelers van onze ploeg zelf. Nu beginnen ook andere mensen te realiseren dat we echt wel ergens toe in staat zijn."

Nelsen, die vanwege een knieblessure begin dit jaar zes weken langs de kant moest blijven bij Blackburn Rovers, probeert de verwachtingen desalniettemin te temperen. "We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet", aldus de veertigvoudig international. "Er valt nog veel werk te verrichten voordat we kunnen afreizen naar Zuid-Afrika." WK-ganger Australië bleek onlangs met 2-1 te sterk voor Nieuw-Zeeland. Dit weekend baarde het land opzien door met 1-0 te winnen van Servië, dat zich ook voorbereidt op het WK.

Bezig met laden …