voetbalzone

‘Nelson zou moeten stoppen als international van Nieuw-Zeeland’

Peter Nusselder23 okt 2010, 18:43
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2010, 18:43
Advertentie

Als het aan trainer Sam Allardyce van Blackburn Rovers ligt, heeft zijn aanvoerder Ryan Nelsen zijn laatste wedstrijd als international van Nieuw-Zeeland gespeeld. De Rovers-captain keerde de laatste keer dat hij voor zijn vaderland was uitgekomen terug met een blessure en zijn clubtrainer vindt dat het mooi geweest is met de interlandcarrière van de 33-jarige Nelson. “Zijn tijd zit erop.”

/

Nadat de verdediger met de All Whites in actie was gekomen op het WK in Zuid-Afrika, had hij wat Allardyce betreft wel mogen stoppen met internationaal voetbal. “Ik vind dat hij het wel moet overwegen”, zegt de oefenmeester in de Engelse media. “Zijn tijd zit erop. Hij heeft zijn hoogtepunt gehad en is jarenlang de koning van Nieuw-Zeeland geweest.”

Allardyce weet echter ook dat Nelson een liefhebber pur sang is. “De kroon op zijn werk was het toernooi om de wereldtitel, waar hij met Nieuw-Zeeland ongeslagen bleef, maar voetballen op dat niveau is wat hij het liefste doet. En als je nog op dat niveau mee kunt komen wil je dat zo lang mogelijk blijven doen. We hebben als veel spelers zien stoppen met interlandvoetbal die jonger waren dan Nelson”, erkent de coach.

Bezig met laden …