voetbalzone

Németh geeft scheidsrechter een duw: 'Niet slim wat hij deed'

Bart Kruyt21 jan 2014, 22:21
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2014, 22:21
Advertentie

AZ bereikte dinsdagavond ten koste van Roda JC Kerkrade de halve finale van de KNVB Beker en het breekpunt in de wedstrijd was zonder meer de rode kaart voor Krisztian Németh. Bij een 0-1 achterstand dacht de spits van Roda recht te hebben op een strafschop, maar de bal ging niet op de stip. Németh was woedend, vloog scheidsrechter Serdar Gözübüyük aan en werd weggestuurd.

voetbalzone

Jon Dahl Tomasson, coach van Roda, wilde na afloop van de 0-2 nederlaag voor de camera van FOX Sports niet teveel kwijt over het incident. "Dat gebeurde in de emotie, maar het is niet slim wat hij deed. De wedstrijd was er vervolgens eigenlijk meteen mee gespeeld", zei de Deen, die woensdag zal gaan praten met Németh. De spits lijkt een behoorlijke schorsing tegemoet te kunnen zien.

Dick Advocaat, coach van AZ, moest toegeven dat Roda misschien wel een strafschop had 'kunnen krijgen': "De scheidsrechter gokt erop. Maar een tel voor dit moment maakte iemand hands en moest er gefloten worden", meende Advocaat, die de overwinning van AZ verdiend noemde.

Bezig met laden …