voetbalzone

Németh verlaat Liverpool zonder één minuut speeltijd voor Olympiakos

Erik van Dam19 aug 2010, 11:43
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2010, 11:43
Advertentie

Manchester City en Real Madrid haalden deze zomer veel nieuwe spelers, maar in een uithoek van Europa wordt ook nog steeds fors geïnvesteerd. Grieks vicekampioen Olympiakos Piraeus heeft zich namelijk verzekerd van de diensten van Krisztian Németh. De 21-jarige Hongaar komt over van Liverpool, waar hij ondanks een contract tot medio 2012 geen uitzicht op speeltijd had.

/

Németh is alweer versterking nummer tien voor de Griekse club. In een eerder stadium versterkte het team van Ernesto Valverde zich al met François Modesto, Dennis Rommedahl, Ariel Ibagaza, Alberto Riera, Denis Epstein, José Holebas, David Fuster en Németh's landgenoot Balázs Megyeri. Bovendien wordt Kevin Mirallas een jaar gehuurd van het Franse Saint-Étienne. De clubleiding zet alles op alles om de titel te pakken, nadat de club in de derde voorronde voor de Europa League al werd uitgeschakeld door Maccabi Tel Aviv.

Na de de komst van Riera haalt Olympiakos dus opnieuw een speler weg bij Liverpool. Németh leek al eerder op weg naar de Griekse competitie, maar toen waren AEK Athene (waar Németh vorig jaar al aan werd verhuurd) en Panathinaikos nog in de markt hem te strikken. Hij zal voor vier jaar tekenen en hopen op speeltijd, want dat lukte hem niet in zijn jaren op Anfield Road. The Reds namen Németh in de zomer van 2007 over van MTK Boedapest, maar lieten de Hongaar nimmer debuteren in het eerste elftal.

Bezig met laden …