Neraysho KasanwirjoImago

Neraysho Kasanwirjo verlaat Feyenoord tijdelijk voor 55-voudig landskampioen

Wessel Antes30 aug 2024, 20:20
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2024, 20:21
Advertentie

Neraysho Kasanwirjo verlaat Feyenoord tijdelijk, zo melden de Rotterdammers via de officiële kanalen. De 22-jarige verdediger is hard op weg naar Rangers, dat hem huurt met een optie tot koop. Kasanwirjo ligt in De Kuip nog tot medio 2027 vast.

Feyenoord wilde graag meewerken aan een transfer van Kasanwirjo, aangezien de verdediger niet meer in de plannen van trainer Brian Priske voorkomt. Ook onder Arne Slot was hij eigenlijk afgeschreven. In het afgelopen seizoen werd de rechtspoot al gestald bij Rapid Wien.

Schotse media meldden vrijdagochtend al dat Kasanwirjo was geland in Schotland om zijn transfer af te ronden. Eerder deze transferperiode werd zijn naam gelinkt aan Lille OSC, maar hij vervolgt zijn carrière dus in de Premiership.

Ieyenoord nam Kasanwirjo in de winter van 2023 voor 2 miljoen euro over van FC Groningen, maar overtuigen deed de verdediger nooit.

In totaal kwam Kasanwirjo slechts 297 minuten in actie namens Feyenoord, verdeeld over 9 optredens. Onder Priske deed hij 90 minuten mee tegen Willem II (1-1) en 22 minuten tegen Sparta Rotterdam (1-1).

De zevenvoudig jeugdinternational van Jong Oranje komt bij Rangers een aantal bekende namen tegen. Kasanwirjo gaat spelen met Robin Pröpper, die eerder deze zomer overkwam van FC Twente. Ook voormalig Eredivisionisten Vaclav Cerny, Cyriel Dessers en Danilo spelen momenteel voor de topclub uit Glasgow.

Kasanwirjo kan in een bijzondere wedstrijd debuteren namens Rangers. Zondagmiddag om 13:30 uur staat de Old Firm op Celtic Park op het programma. Rangers heeft na drie wedstrijden twee punten minder verzameld dan de aartsrivaal.

Bezig met laden …