voetbalzone

Nesta neemt na decennium Lazio en decennium Milan voorlopig afscheid

Erik van Dam10 mei 2012, 16:03
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2012, 16:03
Advertentie

De profloopbaan van Alessandro Nesta op de Europese velden zit er goeddeels op. De 36-jarige verdediger heeft besloten zijn transfervrije status te gaan verzilveren met een laatste contract in een ander werelddeel. De Italiaan gaat bij voorkeur verder in de Major League Soccer, waar meerdere clubs geïnteresseerd zijn in de stopper.

/

Nesta is een van de langst dienende spelers in de Serie A. Van 1992 tot 2002 stond hij onder contract bij Lazio, speelde hij 193 duels in de competitie en groeide hij uit tot een vaste waarde in de nationale ploeg. Van 2002 tot nu kwam hij uit voor AC Milan, waarvoor hij 222 competitieduels afwerkte. Met in totaal 415 wedstrijden in de Serie A haalt hij net de top dertig niet. Wel is hij, van de nu nog in de Serie A actieve voetballers, de op vier na meest ervaren van alle professionals.

Nesta grossieerde in zijn twintigjarige loopbaan in zijn vaderland in prijzen. De 78-voudig international en WK-winnaar in 2006 pakte met Lazio een landstitel, twee Coppa Italia's en diverse andere prijzen. Met i Rossoneri greep hij in tien jaar tijd onder meer twee titels, een beker en twee Champions Leagues. Zijn loopbaan hoopt hij af te sluiten in de Verenigde Staten.

“Het hoge tempo in de competitie, de Champions League en de Italiaanse beker hebben tot gevolg dat ik niet meer wekelijks kan spelen”, zegt Nesta, die dit seizoen vijftien duels in actie kwam. “En ik ben niet iemand die op de bank gaat zitten wachten. Ik heb nog niet bij een andere club getekend, maar zou met plezier verder gaan in de MLS.” Hetzelfde zal waarschijnlijk gebeuren met landgenoten Alessandro Del Piero en Fillippo Inzaghi.

Bezig met laden …