voetbalzone

Net gestopte Smicer aan de slag bij nationale ploeg Tsjechië

Matthijs van Laar10 nov 2009, 13:49
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2009, 13:49
Advertentie

Vladimir Smicer laat er geen gras over groeien. Maandag maakte de speler van Sparta Praag bekend dat hij een einde heeft gemaakt aan zijn actieve carrière als voetballer en nog geen dag later maakt de Tsjechische voetbalbond melding van zijn komst. De 36-jarige oud-international gaat vanaf heden aan de slag als team manager bij de nationale ploeg van de onlangs aangestelde bondscoach Michal Bilek.

Smicer, goed voor 81 interlands voor de nationale ploeg en samen met spelers als Pavel Nedved, Karel Poborsky en Patrik Berger deel uitmakend van de ‘Gouden Generatie’ van het Tsjechische voetbal, liet maandag plotsklaps weten te gaan stoppen. “Mijn hoofd en hart willen doorgaan, maar mijn lichaam zegt nee”, motiveerde hij dat besluit. Hij treedt meteen in dienst bij de Tjechische bond, die onlangs afscheid nam van voormalig functiebekleder Ivan Hasek.

De middenvelder kende zijn grootste successen bij Liverpool, waarmee hij onder meer de UEFA Cup en de Champions League won. Hij was in 2005 de maker van de 2-3 in de spectaculaire finale tegen AC Milan, die uiteindelijk na strafschoppen gewonnen werd. Smicer speelde verder nog voor Racing Lens en Girondins Bordeaux in Frankrijk.

Bezig met laden …