voetbalzone

Neuer verlaat Duits elftal spoorslags en mist duel met Italianen

Erik van Dam28 mrt 2016, 17:02
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2016, 17:02
Advertentie
/

Manuel Neuer is er dinsdagavond niet bij, als Duitsland de strijd aanbindt met Italië. De vaste keeper van de wereldkampioen heeft last gekregen van zijn maag en daarom afscheid genomen van de rest van die Mannschaft. Het officiële Twitter-account van het Duitse nationale team laat weten dat Neuer terug is gegaan naar huis.

Neuer zou dinsdagavond in de Allianz Arena meedoen tegen de Italianen, maar nu zal bondscoach Joachim Löw moeten kiezen voor Marc-André ter Stegen, Bernd Leno of Kevin Trapp. Ter Stegen keepte al viermaal voor de Duitsers, terwijl Leno en Trapp nog op nul interlands staan. Neuer incasseerde afgelopen zaterdag drie goals tegen Engeland.

Neuer is niet de eerste keeper die deze interlandperiode afhaakt. Bij Engeland raakte Jack Butland geblesseerd in het duel met de Duitsers en bij Oranje brak Jasper Cillessen tijdens de training zijn neus. Neuer lijkt gezien de aard van de klachten geen twijfelgeval voor de hervatting van de competitie op 2 april, thuis tegen Eintracht Frankfurt.

Bezig met laden …