voetbalzone

Neville heeft spijt: ‘Er zijn momenten geweest dat ik over de schreef ging’

Peter Nusselder31 dec 2015, 12:02
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2015, 12:02
Advertentie

Na de beëindiging van zijn actieve carrière ging voormalig Manchester United-rechtsback Gary Neville aan de slag als analyticus en het werd door velen gewaardeerd dat de 85-voudig Engels international daarbij vrijwel nooit een blad voor de mond nam. Neville zelf heeft echter spijt van sommige uitlatingen die hij de afgelopen jaren in die rol gedaan heeft.

voetbalzone

De assistent van Engels bondscoach Roy Hodgson, sinds kort tevens hoofdtrainer van Valencia, verwijt zichzelf dat hij soms te ver ging. “Er zijn momenten geweest dat ik over de schreef ging”, vertelt Neville in de Engelse media. “Er zijn momenten geweest waarop ik dingen zei en dacht: ‘O nee, woorden, kom terug, ik meende dat niet’. Zoals de grap over David Luiz, die ik een ‘Playstation-voetballer’ noemde”’, noemt de oud-topvoetballer als voorbeeld.

“Dat was niet zo respectloos bedoeld als het klonk. En ook toen ik het afgelopen jaar had over Man United en Liverpool, omdat ze een lastige periode doormaakten, waren de dingen die ik zei als grapje bedoeld.” Zijn werkzaamheden als trainer en als analyticus hebben er wel voor gezorgd dat Neville tegenwoordig anders met voetbal bezig is dan toen hij zelf nog speler was. “Ik snap nu meer van de media en kijk met een ander oog naar het spelletje.”

Bezig met laden …