Neville ontsnapt aan nederlaag in competitiedebuut in Mestalla

Daniel Cabot Kerkdijk19 dec 2015, 16:50
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2015, 16:50

Valencia wacht nog altijd op de eerste competitieoverwinning onder Gary Neville. Los Che kwamen zaterdag voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel tegen Getafe, dat in de extra tijd zelfs bijna een overwinning uit Mestalla meenam: 2-2. Het was voor de opvolger van Nuno Santo zijn competitiedebuut in eigen huis. Door de puntendeling staat Valencia nu zevende, met zes punten minder dan nummer vie Celta de Vigo.

Voor het eerst dit seizoen kreeg Valencia twee tegentreffers in een thuiswedstrijd om de oren en bovendien nog voor rust. Getafe speelde gedurfd voetbal en zag de inspanningen beloond worden. Een vrije trap van Pablo Sarabia in de tiende minuut was te machtig voor doelman Jaume Domènech, die wellicht meer had kunnen doen: 0-1. Zes minuten later verscheen echter al de gelijkmaker op het scorebord. Na voorbereidend werk van Joao Cancelo werkte Pablo Alcácer bij de eerste paal de bal met een volley achter Vicente Guiata: 1-1.

Valencia zette wat meer druk, maar het was Getafe dat in de 22e minuut opnieuw de leiding nam. Lafita ontving de bal van Victor Rodriguez en plaatste het leer in de bovenhoek, zonder dat Doménech daar ook maar iets aan kon doen: 1-2. Een blessure bij José Luis Gayà noodzaakte Neville om Santi Mina al na 34 minuten in het veld te brengen en dat bleek twee minuten later al een gouden greep. Na een uitstekende pass van Alcácer nam de invaller de 2-2 voor zijn rekening.

Na de onderbreking hielden Valencia en Getafe elkaar in evenwicht. De ploeg van Neville probeerde aanvallender te spelen, maar het kostte het bezoek aanvankelijk geen enkele moeite om de pogingen af te weren. De druk nam echter toe en Mestalla schreeuwde om een derde doelpunt. Een kopbal van Álvaro Negredo was echter een prooi voor Guaita en Valencia mocht van geluk spreken dat de volle buit niet naar Getafe ging. In de extra tijd mikte Lafita de bal op de lat. Het eerste competitieduel onder Neville, bij Eibar, eindigde ook al in een remise: 1-1.