voetbalzone

Neville voelt mee met Di María: ‘Hij wilde niet eens weg bij Real Madrid’

Erik van Dam07 mrt 2015, 12:34
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2015, 12:34
Advertentie

Hoewel hij steevast zal zeggen dat hij graag naar Manchester United wilde vertrekken, was Ángel Di María het liefst helemaal niet weggegaan bij Real Madrid. Die mening is Gary Neville, oud-speler van the Red Devils en thans analyticus in de Premier League, toegedaan. Neville ziet Di María dit seizoen worstelen met zichzelf en hoopt voor de Argentijnse flankspeler, dat hij vanzelf komt bovendrijven.

voetbalzone

In zijn column voor The Telegraph zegt Neville, dat het belangrijk is dat iedereen zich realiseert waar Di María vandaan komt. Manchester United was voor hem niet de laatste stap op weg naar eeuwige roem. “Al een paar dagen nadat hij had getekend, liet Di María een open brief uitgaan naar de supporters van Real Madrid. Daarin benadrukte hij dat het nooit zijn eigen wens was om weg te gaan uit het Santiago Bernabéu”, roept Neville in herinnering.

“Als je opgroeit in of rond Manchester en een fan bent van United, is het niet zo moeilijk om de club te zien als ’s werelds beste club. Maar we moeten wel aanvaarden dat het voor bijna iedere Zuid-Amerikaan de ultieme droom is, ooit voor Real Madrid of Barcelona uit te mogen komen. Waarschijnlijk is het de fantasie van iedere jonge voetballer in dat werelddeel. En Di María? Die kreeg te horen dat hij niet meer gewenst was bij zijn droomclub.”

Neville somt op hoe de zomer van 2014 er uit moet hebben gezien voor El Fideo. “Hij ging naar United, terwijl hij niet eens weg wilde bij Real Madrid. Hij maakte een inbraak in zijn huis mee, dat best traumatisch kan zijn, en hij begon te trainen te spelen onder een nieuwe trainer. Ondertussen draait hij mee in een elftal dat nog in de ‘stormfase’ van ontwikkeling zit. Al die factoren samen leggen misschien uit, waarom Di María het moeilijk heeft na zijn prima start”, denkt Neville.

Bezig met laden …