voetbalzone

'Newcastle blijft, ondanks onze weigering, onze speler contacteren'

Erik van Dam22 aug 2011, 19:37
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2011, 19:37
Advertentie

Sochaux is het zat. Newcastle United hoopte Modibo Maïga over te nemen, maar de Fransen wensten hier niet aan mee te werken. Desondanks bleven the Magpies contact leggen met de aanvaller en derhalve stappen les Lionceaux naar de Europese voetbalbond UEFA. Voorzitter Alexandre Lacombe van de Ligue 1-club is furieus.

Maïga, vorig seizoen goed voor vijftien competitietreffers, werd in de Engelse media constant in verband gebracht met Newcastle, dat een bedrag tussen de acht en tien miljoen euro wilde betalen voor de Malinees. Sochaux gaf direct te kennen Maïga niet te willen verkopen, maar hier lieten de Engelsen het niet bij zitten. De werkgever van Tim Krul poogde Maïga persoonlijk lekker te maken voor een transfer naar Newcastle-upon-Tyne.

“Newcastle blijft, ondanks onze weigering, onze speler contacteren”, aldus Lacombe tegen L’Est Republicain. “En dus gaan we ons beklag doen bij de UEFA en zeggen dat deze manoeuvres niet horen bij de fair play. Ze bleven doorgaan met deze destabilisatie.” Naar verluidt werkte de tactiek van Newcastle wel, want Maïga reisde met zijn ploeg afgelopen weekeinde niet mee naar Nancy vanwege een ‘knieblessure’. Volgens de Franse media hoopte Maïga echter zijn transfer naar de Premier League te realiseren.

Bezig met laden …