voetbalzone

Newcastle-eigenaar heeft spijt: ‘Kom niet bij me zeuren om meer geld’

Thijs Post22 mrt 2016, 07:22
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2016, 07:22
Advertentie

Mike Ashley kocht Newcastle United is 2007 voor circa 170 miljoen euro en ieder seizoen investeert de clubeigenaar vele miljoenen in de selectie. De aankopen renderen dit voetbaljaar absoluut niet, want Newcastle United vecht tegen degradatie. Ashley is in ieder geval niet van plan de club te verkopen, zo geeft hij te kennen.

/

In totaal investeerde de steenrijke Ashley volgens Engelse media circa 350 miljoen euro in Newcastle United. “Of ik er spijt van heb dat ik in de voetballerij ben gestapt? Ja. Ik heb veel plezier gehad, maar ik heb niet het verschil kunnen maken. De situatie is zeer teleurstellend, want ik wil altijd iedere wedstrijd winnen met Newcastle United. Het maakt niet uit tegen wie we spelen, het maakt niet uit of het vriendschappelijk is: ik wil altijd winnen. Ik wilde ook winnen van Sunderland, dus ik ben nu teleurgesteld. Een ramp is het echter niet”, zegt Ashley tegen Sky Sports over de 1-1 tegen de aartsrivaal.

Ashley gaf dit seizoen al honderd miljoen euro uit aan spelers als Georginio Wijnaldum, Aleksandar itrovic en Jonjo Shelvey. Daar blijft het voorlopig bij. “Ik kan het volgende zeggen. Er is een bankrekening en als je het leeg hebt gemaakt, dan is het leeg. Dan kun je niet bij mij komen zeuren om meer geld.” Met de huidige selectie en manager moet het lukken om in de Premier League te blijven. “We hebben nu de juiste manager. Als er een kans is om in de Premier League te blijven, dan kan Rafael Benítez het bewerkstelligen.”

Bezig met laden …