Newcastle in blessuretijd naar zege

15 dec 2007, 19:32
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2007, 19:32
In een uiterst matig duel trok Newcastle United op bezoek bij Fulham aan het langste eind (0-1). Joey Barton voltrok in blessuretijd vanaf elf meter het vonnis over de Londense thuisploeg, dat voor de derde opeenvolgende maal als verliezer van het veld stapte.

Door de remise tegen Arsenal en de winst op Birmingham City begon Newcastle zelfverzekerder aan het duel, terwijl Fulham met weinig aanvallend voetbal liet zien waarom het onder de rode streep bivakkeert. Alléén in het eerste kwartier van de eerste helft kregen de toeschouwers op Craven Cottage enkele kansen te zien.

Na de hervatting kwam de thuisploeg iets sterker voor de dag en was David Healy de gevaarlijkste man. In clubverband is de Noord-Ier echter minder succesvol dan in het nationale team. Newcastle kreeg middels Nicky Butt een goede mogelijkheid.

Het duel verdiende geen winnaar, maar een vermeende overtreding van Elliot Omozusi op Alan Smith werd bestraft met een strafschop. Barton vertrok geen spier en bezorgde de ploeg van Sam Allardyce drie belangrijke punten.