voetbalzone

Newcastle stuurt aankoop van zeventien miljoen opnieuw naar Ligue 1

Gijs Freriks04 aug 2016, 12:07
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2016, 12:07
Advertentie

Florian Thauvin keert terug naar Olympique Marseille. L’OM maakt via de officiële kanalen bekend met Newcastle United een principeakkoord te hebben bereikt over een huurovereenkomst. De optie tot koop zou elf miljoen euro bedragen.

/

De 23-jarige rechtsbuiten komt uit de jeugdopleiding van Grenoble en kwam via Bastia in de winter van 2013 bij Lille terecht. De voormalig jeugdinternational speelde echter nul wedstrijden voor Lille, alvorens hij na een uitleenperiode bij (opnieuw) Bastia bij Marseille terechtkwam. In dienst van de Zuid-Fransen kwam Thauvin tot negentien doelpunten en dertien assists in iets meer dan honderd officiële wedstrijden.

De voormalig jeugdinternational van Frankrijk maakte vorig jaar zomer voor zeventien miljoen euro de overstap naar Newcastle, maar hij kwam in Engeland niet verder dan één doelpunt en twee assists. Thauvin speelde het voorbije half jaar al op huurbasis bij Marseille en gaat nu dus opnieuw aan de slag in het Stade Velódrome. Thauvin, die ook genoemd werd bij Lazio, heeft bij Newcastle nog een contract tot medio 2020.

Bezig met laden …