voetbalzone

Newcastle United bereikt akkoord over megatransfer van 70 miljoen euro

Jeroen van Poppel22 jun 2023, 17:50
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 17:50
Advertentie

Sandro Tonali gaat de eerste zomerse topaanwinst worden voor Newcastle United, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano donderdag. The Magpies waren al op hoofdlijnen rond met de 23-jarige middenvelder en hebben nu ook een overeenstemming bereikt met AC Milan. Tonali gaat de Italiaanse grootmacht tussen de 70 en 80 miljoen euro opleveren. De deal begeeft zich reeds in de afrondende fase, zo stelt Romano.

Newcastle eindigde op een zeer verdienstelijke vierde plaats in de Premier League en komt daardoor komend seizoen uit in de Champions League. Succesmanager Eddie Howe wil een extra verdedigende middenvelder aantrekken, zodat sterspeler Bruno Guimarães een aanvallendere rol in die linie kan gaan bekleden. Tonali werd vanwege zijn 'tactische flexibiliteit' beschouwd als de beste kandidaat, zo schreef The Athletic eerder. Newcastle heeft daarnaast concrete belangstelling voor James Maddison, die met Leicester City degradeerde uit de Premier League. Mogelijk worden beide middenvelders aangetrokken, maar Tonali dus in ieder geval. Maddison speelt bij Leicester over het algemeen in een aanvallendere rol.

Dan Ashworth, sportief directeur bij Newcastle United, is momenteel in Milaan om de transfer van Tonali definitief af te ronden. Volgens Romano is dat inmiddels gelukt. Tonali, gaat daarmee de duurste Serie A-speler aller tijden zal worden. Dat record is momenteel nog in handen van Kaká, die in 2009 voor 67 miljoen euro overstapte van AC Milan naar Real Madrid. Tonali, die deze maand als aanvoerder van Italië actief is op het EK Onder 21, hielp Milan in 2022 aan het eerste landskampioenschap in elf jaar tijd.

De 23-jarige middenvelder begon zijn carrière bij Brescia voordat hij in 2020 op huurbasis naar Milan kwam, om een jaar later definitief vastgelegd te worden. Milan betaalde in totaal ongeveer 20 miljoen euro voor Tonali. Hij speelde afgelopen seizoen 48 clubwedstrijden, waarin hij goed was voor 10 assists en 2 doelpunten. Milan eindigde teleurstellend vierde in de Serie A, maar verraste door de halve finale van de Champions League te bereiken. Tonali wordt vermoedelijk de duurste Newcastle-speler aller tijden. Nu is dat nog Alexander Isak, die in 2022 voor 70 miljoen euro overkwam van Real Sociedad.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …