voetbalzone

Newcastle United blijft met geld smijten en betaalt zestien miljoen euro

Gijs Freriks27 jan 2016, 18:08
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2016, 18:08
Advertentie

Andros Townsend is officieel speler van Newcastle United. De 24-jarige aanvaller heeft een contract voor vijfenhalf jaar getekend en levert Tottenham Hotspur volgens bronnen omgerekend 15,8 miljoen euro op. Hij gaat met rugnummer 25 spelen.

voetbalzone

De transfer komt niet als een verrassing, want onder meer the Guardian meldde maandagavond al dat de clubs tot een vergelijk waren gekomen. Townsend deed dit seizoen pas in 64 minuten in de Premier League mee en een aanvaring met fitnesstrainer Nathan Gardiner in november deden zijn kansen op speelminuten ook geen goed. Het laatste doelpunt dat de linkspoot in een officiële wedstrijd in het eerste elftal maakte, dateert van maart 2015.

“Ik ben verheugd om hier te zijn. Newcastle is een fantastische club met geweldige fans, een prachtig stadion en een rijke geschiedenis. Toen ik hoorde dat Newcastle interesse in mij had, was er maar één plek waar ik naartoe wilde. Ik kan niet wachten om te beginnen”, besluit de voormalig Engels international. Manager Steve McClaren spreekt van een ‘great signing’: “Hij is een groot talent. Hij is een traditionele buitenspeler, tweebenig, direct in zijn acties en houdt ervan om voorzetten te geven.”


Bezig met laden …