Newcastle United buigt achterstand om; Cissé ontsnapt aan donkerrood

Gijs Freriks28 dec 2014, 18:05
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2014, 18:05

Newcastle United heeft na drie nederlagen op rij weer eens kunnen juichen en gaat dan ook met een lekker gevoel het nieuwe jaar in. The Magpies van manager Alan Pardew waren zondagavond met 3-2 te sterk voor Everton en staan nu op de negende plek in de Premier League. Liverpool staat een plaats lager, maar heeft nog een duel te goed. Everton bezet de twaalfde positie in het klassement.

Everton hoopte revanche te nemen voor de verrassende nederlaag tegen Stoke City en het zag er aanvankelijk goed uit voor de bezoekers uit Liverpool. Na vijf minuten schoot Arouna Koné de bal van dichtbij binnen, na een lage voorzet van rechtsback Seamus Coleman. Newcastle ging op jacht naar de gelijkmaker en vond die ruim tien minuten voor rust: Papiss Cissé volleerde de bal in het doel, nadat Mike Williamson het leer na een voorzet van Cheikh Tioté had teruggelegd. De Senegalese aanvaller had echter eigenlijk niet meer op het veld mogen staan, want hij had Coleman in het strafschopgebied een elleboog in het gezicht uitgedeeld. Newcastle stelde in de tweede helft orde op zaken, want binnen zes minuten was het al raak.

Aiden McGeady leed balverlies, waarna Tioté de bal bij Ayoze Pérez bezorgde en die vond de korte hoek met een grondscherend schot. Everton kreeg via Koné en Samuel Eto’o later mogelijkheden om langszij te komen, maar twintig minuten voor tijd liep de ploeg van Roberto Martínez tegen een ruimere achterstand aan. Jack Colback schoof de bal diagonaal achter Joel Robles en tekende daarmee voor de 3-1. Cissé kon vervolgens voor de doodsteek zorgen, maar vond de vuisten van Robles op zijn weg. Via Kevin Mirallas werd het nog 3-2, maar meer zat er voor Everton niet in.