Newcastle United geeft zekere overwinning op Chelsea weg

Daniel Cabot Kerkdijk26 sep 2015, 20:29
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2015, 20:29

De eerste overwinning van Steve McClaren in de Premier League sinds 2006 laat nog even op zich wachten. Newcastle United leek op weg naar een zege op Chelsea, maar the Magpies gaven in de laatste elf minuten een 2-0 voorsprong weg: 2-2. Newcastle blijft zodoende negentiende, terwijl Chelsea maar vier plaatsen hoger staat. Bij de thuisploeg stonden Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum in de basis. Siem de Jong mocht in de slotminuten aantreden.

Newcastle maakte in de eerste helft een uitstekende indruk en was een lastige kluif voor Chelsea, dat na vier minuten echter een goede mogelijkheid kreeg. Kurt Zouma schoot de bal uit een vrije trap maar enkele centimeters naast het doel van Krul. Nog geen tien minuten later kon Loïc Rémy de bal, na voorbereidend werk van Branislav Ivanovic, niet de goede richting geven. Het was daarna de ploeg van McClaren die zich liet gelden: Moussa Sissoko en Pérez schoten naast, terwijl Asmir Begovic een antwoord had op een inzet van Janmaat van dichtbij.

De 1-0 hing in de lucht en verscheen vlak voor rust ook op het scorebord. Na een pass van Janmaat faalden Zouma en Ivanovic en kon Perez de bal met een volley, via de binnenkant van de paal, achter Begovic werken: 1-0. In de beginfase van de tweede helft slaagde Chelsea er niet in om de treffer van Pérez weg te poetsen en verscheen na een uur spelen zelfs de 2-0 op het scorebord. Na een hoekschop van Pérez ontdeed Wijnaldum zich van Cesc Fàbregas en kopte hij de bal achter Begovic.

Mourinho had voldoende gezien en haalde Nemanja Matic en Rémy naar de kant, ten faveure van Radamel Falcao en Willian. De Londenaren hadden zichtbaar moeite om gevaar te creëren, al ging een inzet van Oscar maar rakelings naast het doel van Krul. In de laatste elf minuten slaagde Chelsea erin om een punt af te dwingen. Een kanonskogel van invaller Ramires verkleinde de nadelige marge van de Londenaren, die vier minuten voor tijd via Willian op gelijke hoogte kwamen. De vrije trap van de Braziliaan was net te scherp voor Zouma, maar verraste ook Krul: 2-2.