voetbalzone

Newcastle United handelt snel en stelt Benítez aan

Thijs Post11 mrt 2016, 14:37
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2016, 14:37
Advertentie

Rafael Benítez is de nieuwe manager van Newcastle United. Op dezelfde dag dat Steve McClaren te horen kreeg dat hij moet vertrekken bij the Magpies is Benítez aangesteld als hoofdcoach. De Spanjaard, die voor drie jaar heeft getekend, was eerder dit seizoen nog werkzaam bij Real Madrid.

/

“Ik ben blij dat ik bij een legendarische Engelse club aan de slag mag gaan", reageert de 55-jarige Benítez via de officiële kanalen. "We hebben een enorme uitdaging voor de boeg: in de Premier League blijven. Het is niet alleen een uitdaging voor mij, maar ook voor mijn technische staf, de club en de fans. We moeten de neuzen dezelfde kant op zien te krijgen. Ik vraag de steun van iedereen. Ik ben blij dat ik terug ben in de Premier League, bij mijn thuis en bij mijn familie. C’mon Toon Army, de club heeft jullie nodig.”

Manager Lee Charnley is gelukkig dat ‘een van de Europese topmanagers’ naar de club is gekomen. “Hij heeft grote clubs op topniveau getraind, we zijn trots op Rafael als onze manager. We gaan hem nu onze volledige steun geven, zodat we in de Premier League blijven.”

Het is niet voor het eerst dat Benítez aan het werk gaat in de Premier League. Benítez brak bij het grote publiek door als trainer van Valencia, waar hij tussen 2001 en 2004 werkte. Vervolgens trok hij naar Liverpool, waar hij tussen 2004 en 2010 werkzaam was. Daarna werkte hij achtereenvolgens bij Internazionale, Chelsea, Napoli en Real Madrid. De coach pakte tal van hoofdprijzen: onder meer de Spaanse titel (Valencia), de UEFA Cup (Valencia), de FA Cup (Liverpool), de Champions League (Liverpool), het WK voor Clubs (Internazionale), de Europa League (Chelsea) en de Coppa Italia (Napoli).

Bezig met laden …