voetbalzone

Newcastle United heeft beet: Eddie Howe tekent tot medio 2024

Jeroen van Poppel08 nov 2021, 15:05
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2021, 15:05
Advertentie

Eddie Howe is de nieuwe manager van Newcastle United, zo heeft de Premier League-club maandagmiddag bevestigd. De trainer is in het St. James’ Park de opvolger van de ontslagen Steve Bruce. Howe zat zonder club sinds zijn vertrek bij Bournemouth in de zomer van vorig jaar. De aanstelling van Howe tot medio 2024 volgt nadat Newcastle United eerder al ‘nee’ hoorde van onder meer Paulo Fonseca en Unai Emery.

Nadat ook de namen van Roberto Martínez, Frank Lampard, Lucien Favre én Erik ten Hag de revue waren gepasseerd, is de keus dus uiteindelijk gevallen op Howe. De trainer degradeerde in juli 2020 met Bournemouth uit de Premier League, nadat de club vijf jaar op het hoogste niveau had geacteerd. Daarvoor had Howe the Cherries hoogstpersoonlijk al vanaf de League One naar dat niveau toe gebracht. Van de huidige Newcastle-selectie werkte Howe bij Bournemouth al met Callum Wilson, Ryan Fraser en Matt Richie samen.

The Sun maakte woensdag al kenbaar dat Newcastle zich zou wenden tot Howe na de afwijzing van Emery. Dinsdag leek alles er volgens Engelse media nog op dat de Spanjaard, die eerder al bij Arsenal aan het roer stond, zijn comeback zou maken in de Premier League. Naar verluidt kon Emery een maandsalaris van een miljoen euro op gaan strijken in Newcastle-upon-Tyne, maar de oefenmeester besloot uiteindelijk toch af te zien van de job. De trainer verklaarde ‘superblij’ te zijn bij Villarreal. Emery zou een stap naar Newcastle bovendien niet zien zitten, omdat hij door een clausule eenvoudig opzij gezet zou kunnen worden bij een eventuele degradatie naar de Championship.

Newcastle United bungelt momenteel op de voorlaatste plaats van de Premier League met vijf punten uit elf duels; er werd nog geen duel gewonnen. Alleen Norwich City doet het vooralsnog minder met twee punten. Nadat vorig manager Steve Bruce na zijn duizendste wedstrijd als trainer (een 2-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur) zijn congé kreeg bij Newcastle, wist interim-trainer Graeme Jones nog gelijk te spelen tegen Crystal Palace (1-1) en Brighton & Hove Albion (1-1) en verloor hij van Chelsea (0-3).

Bezig met laden …