voetbalzone

Newcastle United raakt smaakmaker voor bijna zestien miljoen euro kwijt

Bart Kruyt01 jul 2016, 10:45
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2016, 10:45
Advertentie

Crystal Palace verkocht Dwight Gayle voor ruim twaalf miljoen euro aan Newcastle United, maar krijgt geen cent van the Magpies, omdat het zelf nog meer moet overmaken voor een speler die juist van Newcastle wordt overgenomen. Palace maakt vrijdagochtend melding van de komst van Andros Townsend, die een contract voor vijf seizoenen heeft getekend op Selhurst Park.

/

Palace doet niet geheimzinnig over de transfersom die is betaald voor de Engelse vleugelaanvaller: 13 miljoen pond, omgerekend ongeveer 15,7 miljoen euro. “Ik ben hier heel blij mee”, zegt Townsend. “Ik heb goede gesprekken gehad met de manager en met de voorzitter en ik ben heel gelukkig dat ik deel mag uitmaken van de toekomst van Crystal Palace.”

De 24-jarige Townsend speelde pas sinds januari voor Newcastle United, dat de aanvaller toen voor omgerekend veertien miljoen euro overnam van Tottenham Hotspur. In het shirt van the Magpies maakte de aanvaller een goede indruk en vier doelpunten, maar hij kon dus niet voorkomen dat Newcastle degradeerde. Townsend zelf blijft nu wel op het hoogste niveau actief.

Bezig met laden …