voetbalzone

Newcastle United zet McClaren op straat en maakt weg vrij voor Benítez

Bart Kruyt11 mrt 2016, 11:40
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2016, 11:40
Advertentie

Steve McClaren is vrijdagmiddag ontslagen door Newcastle United. De manager stond vanwege het teleurstellende seizoen dat the Magpies beleven al geruime tijd onder druk en is nu dus zijn baan kwijtgeraakt. Newcastle United maakt nog niet bekend wie de opvolger van McClaren wordt, maar naar alle waarschijnlijkheid zal Rafael Benítez het stokje overnemen.

/

Benítez zit werkloos thuis sinds zijn gedwongen vertrek bij Real Madrid en de Engelse media zijn er zeker van dat hij aan de slag zal gaan bij Newcastle United. Benítez moet gaan proberen om de ploeg in de Premier League te houden: momenteel staat Newcastle voorlaatste. The Magpies hebben een punt minder dan Sunderland, dat net boven de degradatiestreep staat, maar hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

Newcastle verloor vijf van de laatste zes competitiewedstrijden en afgelopen weekend ging het nog in eigen huis mis tegen promovendus AFC Bournemouth (1-3). Dit was voor het bestuur dus de druppel die de emmer deed overlopen. De 54-jarige McClaren was pas bezig aan zijn eerste seizoen op St. James’ Park, nadat hij in de zomer was overgekomen van Derby County. Bij Newcastle staan vijf Nederlanders onder contract: Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Siem de Jong.

Bezig met laden …