voetbalzone

'Newcastle United ziet bod van zestien miljoen euro geaccepteerd worden'

Bart Kruyt12 jan 2016, 09:18
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2016, 09:18
Advertentie

Newcastle United contracteerde maandagavond Henri Saivet, die werd overgenomen van Girondins Bordeaux, en daar zal de huidige nummer achttien van de Premier League het niet bij gaan laten. Steve McClaren is van mening dat er in de strijd tegen degradatie nog meer vers bloed bij moet komen en ook Jonjo Shelvey lijkt nu op weg naar St. James’ Park.

voetbalzone

De 23-jarige Shelvey was lange tijd een belangrijke basisspeler bij Swansea City en werd zelfs weer geselecteerd voor de Engelse nationale ploeg, maar de situatie is veranderd en inmiddels mag hij vertrekken. Manager Alan Curtis zei maandagavond dat Swansea bij ‘een goed bod’ wel mee zou werken aan een transfer en dit voorstel is inmiddels binnengekomen.

Volgens Sky Sports heeft Newcastle United een bod van twaalf miljoen pond (ongeveer zestien miljoen euro) uitgebracht en is dit voorstel inmiddels geaccepteerd. Mocht dat kloppen, dan mag Newcastle nu met Shelvey gaan praten over een mogelijke samenwerking. De komst van de zesvoudig Engels international zou slecht nieuws zijn voor Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Siem de Jong, die er dan na Saivet (ook een middenvelder) wéér een concurrent bij zullen krijgen.

Shelvey begon zijn loopbaan bij Charlton Athletic, waar hij werd gezien als een groot talent. In 2010 maakte hij de overstap naar Liverpool, maar bij de gevallen topclub bleef een definitieve doorbraak uit. Swansea nam Shelvey in de zomer van 2013 over en de middenvelder werd zoals gezegd een belangrijke kracht in het elftal, maar na tweeënhalf jaar is hij nu op weg naar de uitgang.

Bezig met laden …