Newell's-doelman krijgt onder meer mes naar zich toegegooid

Daniel Cabot Kerkdijk23 nov 2009, 07:05
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2009, 07:05

De beladen krachtmeting tussen Newell's Old Boys en Rosario Central (2-2) in het kader van de vijftiende speeldag in Argentinië zal nog een staartje krijgen. Niet alleen vonden er voor, tijdens en na de wedstrijd voortdurend rellen plaats, ook kreeg de keeper van Newells allerlei objecten naar zich toegegooid.

De wedstrijd begon al een paar minuten later omdat een radicale groep aanhangers van Rosario dreigde het speelveld te bestormen. Daarna was Sebastián Peratta het doelwit. De doelman overhandigde enkele minuten voor rust nota bene een mes aan de dienstdoende scheidsrechter, die het desondanks niet nodig vond om de wedstrijd te staken of te onderbreken.

Daarvoor had Peratta reeds onder meer een bril en een mobiele telefoon bij de leidsman afgegeven. In aanloop naar het duel werden tien supporters van Rosario opgepakt, en raakten er vijftien gewond. Ook probeerden tientallen met valse toegangsbewijzen het stadion binnen te komen.