voetbalzone

Neymar arriveert bij Barcelona voor vol programma en afronden transfer

Bart Kruyt03 jun 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2013, 07:00
Advertentie

Voor Neymar is de grote dag aangebroken. De aanvaller van Santos zal maandag in Barcelona arriveren, waar hij zijn transfer naar de Spaanse landskampioen zal afronden. Barcelona heeft een intensief programma samengesteld voor Neymar, die in het Camp Nou aan de fans wordt voorgesteld. De deuren van het stadion gaan om 16.00 uur open.

/

Neymar heeft tegen die tijd al een eerste fotosessie achter de rug. De dribbelaar wordt rond 12.00 uur bij de club verwacht en zal dan op de foto worden gezet bij het logo van Barcelona. Vervolgens wordt Neymar medisch gekeurd en rond 16.45 uur zal hij zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. Een uur later volgt er een nieuwe fotosessie, voordat hij om 18.15 uur het veld van het Camp Nou zal betreden.

Neymar zal gewoon uit de catacomben komen lopen, al had hij volgens El Mundo Deportivo zelf een ander idee voor zijn presentatie. De Braziliaan zou hebben voorgesteld om met een helikopter het Camp Nou binnen te vliegen, maar dat vond men bij Barcelona toch wat te ver gaan. Neymar zal op het veld een balletje hoog houden en om 19.30 uur zijn eerste persconferentie als speler van Barcelona houden.

De 21-jarige Neymar kwam zondagavond nog in actie voor zijn land Brazilië, dat in het Maracanã niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Engeland. De kersverse aanwinst van Barcelona speelde een sterke eerste helft, maar viel na rust behoorlijk ver terug. Neymar verlaat Santos na 225 officiële wedstrijden en wist daarin 136 keer te scoren.

Bezig met laden …