voetbalzone

Neymar baalt van moeizame gesprekken: 'Contract loopt nog maar één jaar'

Matthijs van Laar24 mei 2013, 11:35
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2013, 11:35
Advertentie
/

Alhoewel Barcelona’s technisch directeur Raul Sanllehi eerder deze week onverrichter zaken terugkeerde uit Brazilië, blijft Neymar hopen op een zomerse transfer. Het is inmiddels duidelijk dat de voorkeur van het supertalent uitgaat naar los Azulgrana, die echter moeite hebben om de huidige werkgever van de spits, Santos, te overtuigen. Het verschil tussen vraag en aanbod is nog altijd erg groot.

Barcelona bood twintig miljoen euro in ruil voor 55 procent van de transferrechten van Neymar; een deal die uiteindelijk een totaalwaarde zal hebben van 36 miljoen euro. Santos ging echter niet akkoord en blijft vasthouden aan de eerder gestelde vraagprijs van 50 miljoen euro. De starre houding van zijn huidige werkgever zit de speler dwars, zo vertelde zijn vader en tevens zaakwaarnemer donderdagavond tijdens een liefdadigheidsevenement.

“In zijn contract staat een clausule ter waarde van 65 miljoen euro, maar Santos moet in ogenschouw nemen dat zijn contract volgend jaar afloopt. Niemand heeft ons nog benaderd om te praten”, zei hij. Coach Muricy Ramalho van Santos verwacht dat de international komende zomer uiteindelijk ‘gewoon’ zal vertrekken. “Een transfer is nog nooit zo dichtbij geweest als nu. Ik heb hem nog nooit zo nerveus gezien.”

Stiekem hoopt Ramalho dat Barcelona de volgende bestemming van zijn sterspeler wordt. “Ik heb niks tegen Real Madrid, maar ik houd van Barça. Ik zou hem graag zien samenspelen met Lionel Messi. Kun je je dat voorstellen? Messi en Neymar in één team? En daar nog eens Xavi en Andrés Iniesta achter! Dan zit ik iedere week klaar voor de Spaanse Liga.”

Bezig met laden …