voetbalzone

Neymar benadrukt: ‘Onder deze directie zal ik zeker niet terugkeren’

Daniel Cabot Kerkdijk12 apr 2016, 09:45
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2016, 09:45
Advertentie

Neymar maakte in de zomer van 2013 de overstap van Santos naar Barcelona. Rondom de miljoenentransfer van de aanvaller uit Brazilië is altijd heel wat te doen geweest. Ongebruikelijke overschrijvingen zorgden ervoor dat het daadwerkelijke transferbedrag officieel lager uitviel. Santos heeft inmiddels ook een rechtszaak aangespannen.

/

Het feit dat Santos naar de rechter is gestapt, is tegen het zere been van Neymar. De Braziliaan maakte na zijn vertrek uit São Paulo bekend dat hij op een dag zou terugkeren, maar hij weet nu niet of hij deze belofte zal gaan inlossen. “Op de dag van mijn vertrek liet ik in de kleedkamer een bericht achter: ‘ik vertrek, maar ik keer terug’. Maar onder deze directie heb ik zeker niet de intentie om terug te keren”, zo verzekert Neymar.

“Alles is volgens de regels gegaan”, zo claimt Neymar, die echter met diverse belastingkwesties kampt. Zo was hij nog inkomstenbelasting verschuldigd over de jaren 2007 en 2008, van ongeveer een ton. Neymar wordt in een andere zaak ervan beschuldigd omgerekend liefst 14 miljoen euro belasting te hebben ontdoken in de jaren 2011 tot 2013. De rechter heeft zelfs al meer dan veertig miljoen euro van zijn vermogen bevroren in deze zaak. “Ik hoop dat alles snel voorbij is en dat zal blijken dat ik niets verkeerd heb gedaan”, zo geeft Neymar aan.

Bezig met laden …