voetbalzone

Neymar: ‘Dat ik Chelsea afzegde is een ommekeer in mijn leven geweest’

Peter Nusselder28 jun 2014, 13:27
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 13:27
Advertentie

Neymar maakte een jaar geleden de overstap van Santos naar Barcelona, en hoewel het afgelopen seizoen voor de Catalanen niet bijster succesvol was, heeft de Braziliaans international geen spijt van die keuze. De aanvaller had eerder al naar Chelsea, maar is blij dat hij dit niet heeft gedaan.

voetbalzone

In zijn biografie ‘Neymar: My Story - Conversations With My Father’ kijkt Neymar terug op augustus 2010, toen hij en zijn vader een bijeenkomst hadden met de voorzitter van Santos. “Chelsea had een geweldig goede aanbieding gedaan. Midden in het gesprek wees de voorzitter opeens een lege stoel aan”, herinnert de sterspeler van Brazilië, dat vanavond in achtste finale van het WK speelt tegen Chili, zich nog goed.

“Hij zei: ‘dat is de stoel van de grote sportheld van Brazilië. Sinds het overlijden van Formule 1-coureur Ayrton Senna is die stoel leeg. Maar als je blijft en niet ingaat op het voorstel van Chelsea, zet jij een eerste stap in de richting van die stoel.’ Dat zette ons aan het denken, en de beslissing om Chelsea af te zeggen is een ommekeer in mijn leven geweest. Pelé heeft me daarna zelfs gebeld. Kun je je voorstellen hoe ik me voelde? De Koning van het Voetbal belde om te zeggen dat ik moest blijven.”

Bezig met laden …