voetbalzone

Neymar: 'Dat klopt niet, ik krijg juist veel vrijheid bij Barcelona'

Daniel Cabot Kerkdijk06 sep 2013, 17:32
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2013, 17:32
Advertentie
/

Neymar heeft in zijn eerste wedstrijden voor Barcelona nog niet aan de torenhoge verwachtingen kunnen voldoen. De superaankoop van 57 miljoen euro was maar in twee van de vijf duels basiskracht en kwam niet verder dan een schamel doelpunt. Volgens Braziliaanse media kan Neymar in het tenue van Barcelona niet zijn ei kwijt, omdat hij bij Santos en het nationale elftal van Brazilië een vrijere rol had.

"Nee, dat klopt niet. Het maakt allemaal deel uit van het aanpassingsproces", verzekert Neymar. "Ik krijg juist veel vrijheid bij Barcelona, net als ik dat voorheen had bij Santos en het nationale elftal." In de eerste drie officiële duels van Barcelona mocht Neymar van Gerardo Martino alleen invallen. In de wedstrijden tegen Atlético Madrid (0-0) en Valencia (2-3) verscheen de dribbelaar aan het startsignaal.

"Mijn doel is om in de beste competities ter wereld te spelen en dat doe ik nu met Barcelona", vervolgde Neymar. "Beetje bij beetje leer ik mijn ploeggenoten kennen en andersom ook. Ik ben tevreden over hoe het nu gaat. Ik geniet van Barcelona, de stad Barcelona en de mensen waarmee ik werk. Alles is perfect."

Bezig met laden …