Neymar en Mbappé goochelen bij galavoorstelling PSG

Demen Bulbul16 dec 2017, 17:50
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2017, 17:50

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond opnieuw indruk gemaakt in de Ligue 1. Het sterrenensemble van Unai Emery speelde een sterke wedstrijd op bezoek bij Stades Rennes en stelde de zege aan de hand van sterspeler Neymar uiteindelijk veilig: 1-4. De Braziliaanse wereldster scoorde zelf twee keer en stond aan de basis van doelpunten van Kylian Mbappé en Edinson Cavani.

PSG had de afgelopen twee seizoenen de grootse moeite om Stades Rennes in het Roazhon Park op de knieën te krijgen, maar ditmaal ging het de hoofdstedelingen een stuk eenvoudiger af. Mbappé was in de openingsfase van grote waarde. Het Franse supertalent bracht na vier minuten spelen Neymar in stelling de openingstreffer te verzorgen na een fraaie actie over de rechterflank en tekende even later zelf voor de 0-2, ditmaal na goed voorbereidend werk van zijn Braziliaanse aanvalscompagnon.

De thuisploeg had niets in de melk te brokkelen in de eerste helft, maar tapte na de onderbreking uit een ander vaatje en wist al snel een aansluitingstreffer te produceren. Morgan Amalfitano kopte in eerste instantie uit een hoekschop op de paal, maar Firmin Ndombe Mubele was er in de rebound vervolgens als de kippen bij om de bal alsnog over de doellijn te werken. Stades Rennes leek daarmee zicht te hebben op een punt, maar in het laatste kwart van de wedstrijd ging het toch nog mis voor de ploeg van Sabri Lamouchi.

Benjamin André ontving eerst zijn tweede gele kaart van de avond na een overtreding op Presnel Kimpembe, waarna Edinson Cavani in samenwerking met Neymar de 1-3 verzorgde. De Uruguayaanse spits werd met een heerlijke pass weggestoken achter de defensie van Stade Rennes en gaf doelman Tomas Koubek vervolgens het nakijken met een lobje. Het slotakkoord werd verzorgd door Neymar. Hij kon het leder eenvoudig binnenlopen na opnieuw een voorzet van Mbappé. Wahbi Khazri miste in de slotfase een strafschop namens de thuisploeg.