voetbalzone

‘Neymar gaat de geschiedenis in als een van de beste Brazilianen ooit’

Peter Nusselder25 dec 2013, 08:23
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2013, 08:23
Advertentie

Neymar heeft in zijn eerste maanden op de Europese velden al bij vlagen laten zien wat hij in huis heeft, maar de aanvaller van Barcelona zal de komende jaren nog nadrukkelijker aantonen hoe goed is. Daarvan is Ronaldo, de 98-voudig international van het Braziliaans elftal, in ieder geval overtuigd.

/

De 21-jarige Neymar legde afgelopen zomer met de Goddelijke Kanaries beslag op de Confederations Cup en meldde zich vervolgens bij Barcelona, dat de Braziliaanse dribbelaar had overgenomen van Santos. Bij de Catalanen speelde Neymar veertien van de zeventien competitieduels en scoorde hij zes keer, maar Ronaldo gaat ervan uit dat de supporters in het Camp Nou nog meer van zijn landgenoot mogen verwachten.

“Het is een feit dat Neymar een geweldige voetballer wordt”, tekenen Braziliaanse media op uit de mond van de voormalig PSV’er, die later ook voor Barça en Real Madrid uitkwam. “Hij gaat de geschiedenisboeken in als een van de beste spelers die Brazilië ooit heeft voortgebracht. Hij is in ieder geval goed op weg. Hij is een charismatische voetballer en hij focust zich op wat je moet doen om succes te hebben”, is de mening van de 37-jarige oud-topspits.

Bezig met laden …