voetbalzone

Neymar gaat in op toekomst bij Paris Saint-Germain: ‘Ik hoop...’

Noel Korteweg20 jul 2023, 13:46
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 13:46
Advertentie

Neymar ‘hoopt’ deze zomer gewoon bij Paris Saint-Germain te blijven. De 31-jarige buitenspeler werd – samen met Lionel Messi – afgelopen seizoen regelmatig uitgefloten door de aanhang van les Parisiens. Dat is voor Neymar echter geen reden om te vertrekken uit het Parc des Princes. “Ik zal er zijn, met of zonder liefde”, aldus de Braziliaan in gesprek met Caze TV.

Neymar miste het slot van de competitie door een enkelblessure die hij opliep in februari. De flamboyante dribbelaar liet zich opereren aan de kwetsuur en stond daardoor vijftien wedstrijden aan de kant. Neymar werd in de duels die hij wel speelde regelmatig uitgefloten door het publiek in Parijs. Dat betekent niet dat de rechtspoot direct wil vertrekken. Als Neymar wordt gevraagd waar hij komend seizoen speelt, zegt hij: “Ik hoop bij PSG. Ik heb nog een tweejarig contract in Parijs en tot nu toe heeft niemand me iets verteld over een mogelijk vertrek.”

Tweets by Sportellate_it

De regelmatige fluitconcerten doen hem niet zo veel. “Ik blijf kalm, ook al is er niet heel veel liefde tussen de supporters en mij. Ik zal er zijn, met of zonder liefde.” Neymar en Messi werden afgelopen seizoen door een groot deel van de supporters van PSG verantwoordelijk gehouden voor de vroegtijdige uitschakeling in de Champions League. Voor het tweede seizoen op rij was de achtste finale het eindstation. Ook vóór afgelopen jaar had Neymar het regelmatig aan de stok met de eigen aanhang. L’Équipe bracht de 124-voudig international in mei in verband met Manchester United, maar sindsdien is daar niks meer over naar buiten gekomen.

Neymar maakte afgelopen seizoen in ‘slechts’ 29 wedstrijden zijn opwachting voor PSG, waarin hij verantwoordelijk was voor 18 doelpunten en 17 assists. Op het WK in Qatar werd hij met Brazilië na strafschoppen uitgeschakeld door Kroatië, waardoor de Goddelijke Kanaries in de kwartfinale strandden. Neymar dacht erover na om te stoppen bij de nationale ploeg, maar heeft besloten om in 2026 vol voor de wereldtitel te gaan. “Na het WK wilde ik niet doorgaan. Niet vanwege de uitschakeling, maar om te voorkomen dat mijn gezin lijdt. Het is zwaar, maar ze zullen het nog even moeten volhouden. Ik heb erover nagedacht en ik ga door bij de nationale ploeg omdat ik heel graag de wereldtitel wil winnen.”

Bezig met laden …