voetbalzone

‘Neymar heeft één defect, maar daar zijn jullie allemaal van op de hoogte’

Daniel Cabot Kerkdijk06 okt 2013, 08:00
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2013, 08:00
Advertentie

Barcelona maakte zaterdag korte metten met Real Valladolid. De bezoekers namen na tien minuten brutaal de leiding via Javi Guerra, maar Alexis Sánchez (2x), Xavi en Neymar zorgden ervoor dat het team van trainer Gerardo Martino met een 4-1 zege van het veld stapte. Zodoende gaan de Catalanen met 24 punten uit 8 duels fier aan kop in de Primera División. Martino is bovendien de eerste trainer ooit die zijn eerste acht duels in de Primera División allemaal wint.

/

Na afloop was Martino lovend over Neymar. “Het maakt niet uit waar Neymar speelt, het is net als toen Lionel Messi aan de rechterkant speelde”, stelde de oefenmeester. “Ze spelen altijd goed, waar je ze ook neerzet. Dat is geen enkel geheim. En dan zijn leeftijd, de manier waarop hij zich heeft aangepast aan het team en ook nog eens in iets meer dan twee maanden… Hij bereidt doelpunten voor, scoort en beheerst alle facetten van het spelletje. Natuurlijk kan hij nog beter worden, maar er zijn maar weinig spelers met een dergelijke hierarchië.”

Collega Juan Ignacio Martínez gaf na afloop aan dat Neymar ‘een magnifieke speler’ is. “Maar hij heeft één defect. En daar zeg ik verder niks over. Jullie (de media, red.) zijn daar allemaal van op de hoogte.” De oefenmeester doelt waarschijnlijk op het feit dat de Braziliaan ook zaterdag na persoonlijke duels snel naar de grond ging, al leek het erop dat de dienstdoende scheidsrechter tot tweemaal toe naar de stip had moeten wijzen. Martino wilde weinig tijd besteden aan de woorden van Martinez. “Ik hoef daar geen reactie op te geven. Ik heb de beelden teruggezien en het leken mij twee strafschoppen.”

Neymar zelf, goed voor drie goals en zes assists in elf officiële duels, was na afloop blij. “Ik ben erg te spreken over de overwinning en de manier waarop we hebben gespeeld. Alexis en ik begrijpen elkaar heel erg goed. Lionel Messi? Die missen we, hij is de beste speler van de wereld. Of ik de nummer 9 van Barcelona ben? Die positie is voor Messi, ook al weet ik hoe ik op die positie kan spelen.”

Bezig met laden …