voetbalzone

'Neymar heeft gezegd dat hij alleen naar Barcelona wil vertrekken'

Bart Kruyt17 mei 2013, 16:45
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2013, 16:45
Advertentie

Neymar is vermoedelijk bezig aan zijn laatste weken in Brazilië. De aanvaller wil zijn tot 2014 doorlopende contract bij Santos niet verlengen en zal in de zomer zo goed als zeker verkocht worden: naar alle waarschijnlijkheid aan Barcelona. Odilio Rodrigues, vicevoorzitter van Santos, zegt dat Neymar heeft aangegeven dat hij alleen naar de Spaanse landskampioen wil vertrekken.

/

Manchester City, Chelsea, Bayern München, Paris Saint-Germain en Real Madrid zouden Neymar ook willen hebben, maar de 21-jarige dribbelaar heeft geen interesse. "Neymar heeft ons gezegd dat hij alleen naar Barcelona wil vertrekken", zegt Rodrigues tegen SER Esports. "Er zijn ook andere aanbiedingen, maar het is duidelijk waar zijn voorkeur ligt. Real Madrid? Daar hebben we nog geen aanbieding van gehad, maar we weten dat die wel zal komen."

Neymar wordt al maandenlang in verband gebracht met Barcelona, dat zelfs al een eerste aanbetaling zou hebben gedaan voor de dribbelaar. Diverse Spaanse media melden deze week dat Barcelona hoopt dat het de deal in de eerste week van juni, kort na de laatste competitiewedstrijd tegen Málaga, kan afronden. Neymar speelde tot dusver 219 officiële wedstrijden voor Santos en wist daarin 136 keer te scoren; ook kwam hij al tot 31 duels en negentien goals voor de Braziliaanse ploeg.

Veertig procent van de transferrechten van Neymar ligt in handen van DIS en Delcir Sonda, hoofd van de investeerdermaatschappij, verwacht dat de aanvaller inderdaad naar Barcelona zal vertrekken. "Dat is wel het plan, het moet wel heel raar lopen wil hij niet naar Barcelona gaan", zegt Sonda. "Maar Barcelona moet wel beseffen dat wij veertig procent van de transferrechten hebben. Ze praten alleen met Santos, maar ik heb Sandro Rosell al twee keer gezegd dat ze ook met ons moeten praten."

Bezig met laden …