voetbalzone

Neymar heeft met ongekende prestatie groot aandeel in primeur Santos

Peter Nusselder11 mei 2012, 09:22
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2012, 09:22
Advertentie

Of Neymar nu wel of niet beter is dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, één ding is zeker; de talentvolle Braziliaan heeft veel in zijn mars. Donderdag toonde de aanvaller van Santos dat ook weer aan tijdens de Copa Libertadores-wedstrijd tegen Bolívar: tijdens de 8-0 overwinning was Neymar betrokken bij zeven goals. Voor Santos was de zege voldoende voor een plaats in de kwartfinale.

/

Neymar scoorde zelf eenmaal en mocht officieus anderhalve goal achter zijn naam schrijven, aangezien de aanvaller een doelpoging door zijn bewaker tot eigen doelpunt gepromoveerd zag worden. Daarnaast stelde de Braziliaans international vijf keer een ploeggenoot in staat om de score verder op te voeren. Elano en Paulo Henrique Ganso waren goed voor twee treffers, terwijl ook Alan Kardec en Borges scoorden.

De monsterzege betekende een primeur voor Santos; in de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse clubtoernooi werd een duel in de knock-outfase niet eerder met acht doelpunten verschil gewonnen. De Braziliaanse ploeg haalde in de groepsfase van de Copa Libertadores al wel een keer eerder uit: in februari 1962 werd Cerro Porteño met 9-1 verslagen. Als enige van de zes clubs die ooit een wedstrijd met acht doelpunten verschil wonnen was Santos dat jaar ook uiteindelijk de sterkste.

Het Paraguayaanse Cerro Porteño blijkt overigens sowieso een favoriet tegenstander voor Braziliaanse clubs. De laatste keer dat een ploeg uit Brazilië acht keer scoorde in de Copa Libertadores (Corinthians in maart 1999, 8-2) was Cerro Porteño eveneens de opponent. De laatste keer dat een CL-duel eindigde met acht doelpunten verschil was in april 1985: Blooming - Deportivo Italia 8-0.

Bekijk hier de doelpunten:


Bezig met laden …