voetbalzone

'Neymar houdt zich meer bezig met media, mode en zijn haarstijl'

Daniel Cabot Kerkdijk20 feb 2013, 20:00
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2013, 20:00
Advertentie
/

Na het WK van volgend jaar zomer in Brazilië verruilt Neymar waarschijnlijk zijn club Santos voor een Europees avontuur. De balvirtuoos werd al vaak gelinkt aan een transfer naar Spanje, maar tabloids claimen dat Manchester City de 21-jarige aanvaller voor bijna zestig miljoen euro wil inlijven. Als het aan Pelé ligt, dan schuift Neymar die interesse terzijde.

De negenvoudig Braziliaans voetballer van het jaar raadt Neymar aan om niet naar de Eastlands te vertrekken, maar naar Barcelona. “Het spel is in Engeland, Italië en Duitsland veel harder omdat de scheidsrechters daar veel toelaten. Barcelona zou ideaal voor hem zijn. Santos heeft hem hard nodig en wat dat betreft denk ik niet dat hij zou moeten vertrekken, maar als hij gaat, dan moet hij naar Barcelona gaan”, zegt de nu 72-jarige Pelé in The Independent.

Neymar wordt door velen gezien als misschien wel de toekomstig wereldvoetballer van het jaar, maar buiten de landsgrenzen heeft hij nog niet kunnen overtuigen. Onlangs kon hij ook geen indruk maken in de oefeninterland tegen Engeland op Wembley (2-1) verlies. “Hij is een goede speler, maar hij heeft geen ervaring met spelen in het buitenland”, zegt Pelé. “In elke wedstrijd buiten Brazilië doet hij het niet goed. Hij is nog niet klaar om de problemen van de Braziliaanse ploeg in zijn eentje op te lossen.”

Neymar scoorde al ruim vijftig keer in dik honderd competitiewedstrijden voor Santos en sleepte tal van individuele prijzen in de wacht. Pelé erkent het talent van de dribbelaar, maar uit ook kritiek. “Wij denken dat hij de beste speler in de wereld is, maar hij houdt zich meer bezig met hoe hij overkomt in de media, de mode en zijn haarstijl”, doelt Pelé op de geblondeerde lokken van de 28-voudig international.

Bezig met laden …